Från och med lördag kommer jag inte blogga på en månad.

För jag ska blogga på ramadanbloggen istället.

Länk: http://ramadanbloggen.blogg.se/?tmp=20185729

Finns även på blogglovin.com


Chiafrön - Dem nya superfrönen


Nu när jag är inne på hälsa tänkte jag testa att äta chiafrön(som nästan alla talar om) som min pappa köpte till mig. Dem har höga halter av omega-3, kostfiber, högkvalitativt protein, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Frömjölet ger en jämn blodsockernivå och binder upp till 12 gånger sin egen vikt av vatten, vilket underlättar matsmältningen och förbättrar vätskebalansen.


Chia är en vegetabilisk och glutenfri produkt vilket är ett bra alternativ för vegetarianer, diabetiker och gluten-intoleranta. Först ska man blanda ca en matsked(står så på min förpackning) med kallt vatten och sedan svälja det. När blandningen stått en stund blir det fast som gele, och smakar inget speciellt. Det ger en ökad mättnadskänsla vilket gör att den är bra vid viktminskning.


Någon som har testat?

Höstens herrmode - 2009 Del 4

En kollektion som känns helt rätt i höst är Pradas kollektion som ger bra inspiration.





Ny kommentar...

JK  ([email protected]) om Student = Fattig:
Lägg av för fan. 7500 spänn, skulle man inte klara sig på det? köpa saker utöver mat och hyran till bostad och studenlitteratur är lyx om man inte arbetar och gör sin försörjningsplikt.

Att du resonerar såhär är bara ett tecken på dåligt verklighetsperspektiv.

Utgifter:

Hyra ~ 3500
Mat ~ 1500
Studentlitteratur ~ 200
Hygien ~ 300
Övrigt ~ 500

= 6000

inkomster = 7500

reslutat = 7500 - 6000 = 1500

1500 spänn att göra vad du vill med,, köpa kläder nångång när man har råd och festa och träna nån gång när man har råd

vad är de för liv du eftersträvar? Parasit som kräver att andra ska betala för dig!!!!
IP: 78.69.227.226
17
svar:
Fick den här kommentaren idag av någon trångsynt person (troligen någon surgubbe som inte har varit student), dåligt verklighetsperspektiv?,  jag undrar seriöst vilken värld du bor i?!  Det är ett allmänt problem att dem flesta studenter har det svårt att ens klara sig ekonomiskt.

Redan när du säger att man kan köpa kläder och träna "ibland" så säger du emot dig själv, för du säger att det är mycket pengar att klara sig på men vilken normal människa som har "mycket" pengar kan köpa kläder och träna ibland när man har råd, för då har man ju inte råd för att man har för lite pengar?! mitt gymkort är årsbaserat och jag betalar på autogiro varje månad så jag kan inte bara gå och träna ibland hur som helst.

Hur jag spenderar mina pengar är min ensak och alla använder sina pengar på olika sätt. "Parasit" mm visst själva bidraget som man är berättigad från staten är på 2 684 kr och resten är en lånedel som man sedan måste betala tillbaka så jag undrar vem jag utnyttjar dig eller? Dem där 2 684 kr täcker knappt det du påstår en hyra kostar, tänk tänk lilla gubben. Snälla du försöker faktiskt eftersträva ett normalt, värdigt och bra liv.

Vet inte varifrån du fått dina uträckningar men enligt fattigbloggen på Aftonbladet går en student idag back ca 900kr räknat från riksnormen idiot.

http://blogg.aftonbladet.se/30258?page=8&pageSize=20
kommentar från fattigbloggen: "Jag har varit student i sex år och jobbat extra varje helg för att betala nudlar o hyra". vilket liv va? eller vad tycker ni läsare?

Gojibär - Det nya superbäret


Jag har nyss köpt en påse med gojibär på hälsokostbutiken i stan, tänkte det skulle vara intressant att testa. Gojibäret sägs ha många goda egenskaper och anses vara jättenyttigt som exempelvis snacks eller till frukost. Gojibär är rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Sorry!


Sorry! att jag inte har lagt upp något nytt inlägg fören nu, men hade ingen tid i morrse, vaknade 14:00 och efter "frukosten" bar det av till gymmet för träning. Kom nyss hem och har stått och lagat mat i en dryg timme! Såg att många hade varit inne och till sin fasa upptäckt att det inte fanns något nytt inlägg;)

ps är jätteglad över dem som har mig på bloglovin:)

Nu kan man lika gärna skita i bloggen!


Enligt vissa uppgifter tjänade Isabella Löwengrip i genomsnitt 7000kr i månaden, och inte 5 miljoner per år som hon sa till aftonbladet för ett x antal år sedan. Så om hon nu är en av Sveriges populäraste bloggare och tjänar så lite, och jag knappt har 3 prenumeranter på min blogg via bloglovin.com då kan man lika gärna skita i den:P

ps: the above statement is a joke;)

Höstens herrmode - 2009 Del 3



3. Rockar, cardigans och kavajer är något som vi kommer att få se mer av i höst. Så ett tips är att redan nu koll på rean ifall man vill fynda.

DON`T see fashion BE fashion

Dagens motto: DON`T see fashion BE fashion


14 Augusti! Pakistansnationaldag!

14 Augusti! Pakistansnationaldag!




Imran---4.jpg image by sanna_uk

Höstens herrmode - 2009 Del 2.

MathiasBerghGucciMensClassicFW09Cat.jpg image by ajbar7

2. Pågrund av den rådande finanskrisen som förövrigt utmärker sig i höstmodet, så har många av dem stora modehusen valt att satsa på skräddarsytt och hög kvalitet.

Idag har jag varit och tränat!


Idag har jag varit och tränat axlarna på Ego, och det kändes men efteråt känns det skönt och befriande. Så jag rekommenderar att alla ska börja träna det är bra för hälsan ju, kom ihåg det! sedan åt jag kyckling med pasta och sedan ska jag äta lax med pasta, ja vilken variation...;) till helgen hade jag tänkt att gå på bio så får se om det går någon bra film på SF.se.

Hur man tjänar snabba pengar på att blogga!


Jag satt framför datorn igår när jag fick ett hett tips av en vän på hur man kan tjäna pengar på sin blogg. Visst tänkte jag det här går väl bra... Fast när jag loggade in på hemsidan som jag blev tipsad om fattade jag först ingenting, sedan frågade jag min vän dumma frågor eftersom jag inte fattade något, när jag väl blev medlem tryckte jag lite för mycket på vissa knappar(utan mening) och vips så blev jag portad for life och tvungen att betala 50 kr ifall jag någonsin skulle kunna bli medlem igen. Och allt detta för några futtiga 0.05 öre :S :S :S SMART...ja, så gick det med dem snabba pengarna.

Bloglovin.com - Följ min blogg;)


Nu är jag medlem på bloglovin.com så nu kan den som vill följa min blogg göra det:)
<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/927913/fuckingcheapfashion?claim=y75ypryh5e2">Följ min blogg med bloglovin</a>

Höstens herrmode - 2009 Del 1.

military-trend-mensmain2.jpg image by fashionising
Hösten närmar sig med stormsteg som ni säkert märkt, skolorna öppnar och folk börjar återvända till sina arbeten efter en skön och efterlängtad semester. Det är även nu som man börjar rusta sig inför hösten med en nya garderob och nya kläder.

Men vad är det som gäller i höst? jag kommer ge ett tips med bild om dagen till skolan börjar och det här är det första:

1. Som ni ser över går sommarens ljusa färger i mörkare nyanser. Ljuslila blir mörklila, gult blir senapsgult, ljusgrönt blir mossgrönt, turkost och ljusblått blir marinblå, och det kommer även att bli mycket grått, svart och brunt.

 


Student = Fattig


Inte nog med att studenterna redan har det svårt ekonomiskt som ni säkert vet, vissa beräkningar visar som exempelvis fattigbloggen på Aftonbladet är att studenterna går back 900kr i månaden om man räknar för vad en normal person ska klara sig på enligt riksnormen och existensminimum under en månads tid.

Nu har den sittande regeringen med moderaterna i spettsen beslutat att sänka den summan som studenterna är garanterade, vilket leder till att det kommer att bli allt svårare för studenterna att klara sig i framtiden.

Dem har även beslutat att sänka dem gamlas pension som redan har det ännu värre än studenterna, det gör riktigt ont i hjärtat och känns förj**ligt när man ser gamla tanter och farbröder med rullator som plockar burkar i soptunnorna när man går på stan.

Men det "komiska" är att istället för att höja eller låta bli studenternas pengar så har man beslutat att sänka villapriserna = typisk höger politik! Detta gör mig stolt som ligger mer åt vänster i den politiska skalan (no offence ni som är blå;)

Ska själv studera till hösten så det är verkligen något som får en att ryta till.

Sitter här och hoppas på en bättre värld och hoppas mitt inlägg gör någon skillnad...

Har jag rätt eller fel? kul att veta vad andra tycker.

Tjockisar - the number one jocke in America!


Jag satt nyss framför tv:n och kollade på scrubs och käkade lax med pasta och tzatsiki och ett stort glas vatten, när dem började skämta om en kvinna som var tjock. Då slog det mig att man ofta skämtar om just överviktiga i Usa(och även övriga delar av världen), eftersom dem även gör det på en rad andra tv-program. Men det som är det "komiska"(not) och väldigt motsägelsefulla i det hela är att över 65% av den amerikanska befolkningen är överviktiga, alltså gör dem ju narr av sig själva.

Eller vad tycker ni läsare?

Lax = Vacker hy på endast 3 dagar!




Enligt en artikel jag nyligen läst av Skönhetsexperten Nicholas Perricone så kan man äta sig till en vacker hy, dvs med hjälp av lax. Man ska äta ca 2 portioner lax om dagen, och huden ska bli mer skimrande, livfull och spännstigare än tidigare. Det finns speciella antioxidanter i laxen som exempelvis tar död på kroppens fria radikaler som gör att kroppen mår dåligt. Den antioxidant som finns naturligt i laxen ljusnar upp din hudton, och eleminerar puffighet runt ögonen.

Som man tidigare vet innehåller den feta laxen Omega-3 fettsyror som exempelvis huden och hjärnan är beroende av för att hålla sig i form. Många människor är(främst pågrund av media) rädda för att äta fett, men faktum är att för att kroppen ska fungera optimalt och för en hälsosam livsstil behöver den dagliga kosten innehålla ca 30% med fett.

Men det beror på vilket fett man äter, man ska se till att få i sig dem nyttiga fetterna som exempelvis lax, avocado, olivolja och nötter. Vilket även är ett bra alternativ när man försöker gå ner i vikt eftersom dem bra fetterna(som tidigare nämts) löser upp dem dåliga fetterna som finns lagrade i kroppen så man kan gå ner i vikt. Det är kolhydraterna man inte ska äta förmycket av eftersom kolhydrater omvandlas till och lagras som fett i kroppen om man inte tränar regelbundet.  Tricket att gå ner i vikt är inte att svälta sig utan äta rätt och hälsosamt:)

Pakistansk Mango - Kungen av alla frukter och Film


Just nu sitter jag och och äter Pakistansk mango som min pappa har köpt från en pakistansk butik i Stockholm. Dem är enormt söta i smaken och mycket godare än dem sura som finns tillgängliga i daglivaruhandeln. Och som all frukt är dem extremt nyttiga och fullproppade med vitaminer och mineraler, ett snack man kan äta med ett gott samvete iallafall;)

Och ska sedan kolla på film men vet inte vilken det blir för det är inte jag som ska hyra, man får hålla tummarna för att det blir en bra så man inte somnar i mitten av den, hehe.

Blogg.se - Personlig Fakta & Syfte


Hej! Mitt namn är Daniel Rana och jag är 20 och kommer från Sundsvall.

Jag har alltid tänkt på att starta en blogg men har inte börjat eftersom jag var orolig att ingen skulle läsa den.
Men det är inte antalet läsare som räknas för då ska man inte skriva, utan en blogg är till för att delge sina tankar, ideer och visioner. Men även för att berätta om sådant som man personligen anser är viktigt i livet i allmänhet, och allt roligt och spännande som man vill delge.


Men en av dem främsta anledningarna till att jag skaffade den här bloggen var att med mina snapshots visa mina kläder, och för att jag som många andra tröttnat på alla dyra kläder som det görs reklam för i exempelvis Aftonbladet mode, Expressen och Cafe.se/Mode. Så jag ska försöka hitta billiga men bra och trendiga kläder runt om i affärerna. Jag ska även visa säsongens mode höst/vinter mm.

Kul att ni läser det värmer!


Plast - inte bara skräp utan nu även Haute Couture

Som ni säkert märkt i sommarljuset (hm...det lilla som varit) så har många personer skaffat sig dem nya plastklockorna som spås bli ett nytt "fenomen". Jag vet inte riktigt vad jag ska säga men dem är ganska annorlunda med attitude. Om jag ska köpa en så får det nog bli en vit eller en svart som är mer casuall än rosa eller orange;) Dem kostar 400kr men det är faktiskt billigare än klockor som annars brukar ligga runt minst 1000-lappen.



Länk till hemsidan: http://www.grandsand.com/?gclid=CI69qpWBl5wCFUqK3godfy6EdA

Cupcakes - en smakupplevelse utöver det vanliga...


Vaknade av att jag hade ett enormt sötsug, och av någon underlig anledning kände jag mig väldigt sugen på Cupcakes som är en sorts Amerikansk muffins. Så jag googlade runt för att hitta ett bra recept, för om det är något jag är bra på så är det att baka, tillskillnad från när det kommer till matlagning där man är en smärre katastrof! Det kanske har att göra att man bakar med kärlek:)

Veckans blogg - Janina modellen som skiter i alla måsten!

AMERICA'S NEXT TOP MODEL
Spanade runt lite på blogg.se och kunde nästan inte tror mina ögon när jag såg min gamla klasskamrat Janina som bloggande modell. Jag såg henne sist när hon intervjuade folk på den lokala UF-mässan i Metropol där jag visade upp mitt UF-Företag för Sundsvall. Att just Janina valde att bli modell kommer inte som någon direkt stor överraskning för hon har sedan jag minns velat bli modell, och ställde till och med upp i en modelltävling där hon uppmanade oss i klassen att rösta på henne.

Har varit inne och tagit mig en snabb titt på hennes blogg som verkligen är grymt snygg och välgjord och inte som min blogg;) men men jag ska designa den här med när jag har köpt hem Photoshop, någon som har något tips var man kan få den till ett cheapt pris?

Länk till Janinas blogg: http://janinanaslund.blogg.se/

Första inlägget på min blogg - Stjärnfallet


Hej,
idag var jag ute och festade med mina vänner på stan när jag plötsligt av en händelse tittade upp mot skyn och såg ett stjärnfall. Så jag tog tillfället i akt att önska mig något i största hemlighet, men det kan jag inte berätta för er för då kanske den inte slår in;)

Tidigare har jag inte skrivit något som ni alla (759 personer) säkert märkt som besökt min blogg under den senaste veckan. Men jag ansåg att en dag som denna med en lyckad ute kväll på stan med friendsen och stjärnfallet, att det var perfekt tecken för att börja skriva i min blogg, för vad finns det för bättre tecken än detta?

Det har varit en lång lång dag och ni undrar säkert vem jag är och vilket syfte jag har med den här bloggen, så det får bli grunden för nästa inlägg...

RSS 2.0