Student = Fattig


Inte nog med att studenterna redan har det svårt ekonomiskt som ni säkert vet, vissa beräkningar visar som exempelvis fattigbloggen på Aftonbladet är att studenterna går back 900kr i månaden om man räknar för vad en normal person ska klara sig på enligt riksnormen och existensminimum under en månads tid.

Nu har den sittande regeringen med moderaterna i spettsen beslutat att sänka den summan som studenterna är garanterade, vilket leder till att det kommer att bli allt svårare för studenterna att klara sig i framtiden.

Dem har även beslutat att sänka dem gamlas pension som redan har det ännu värre än studenterna, det gör riktigt ont i hjärtat och känns förj**ligt när man ser gamla tanter och farbröder med rullator som plockar burkar i soptunnorna när man går på stan.

Men det "komiska" är att istället för att höja eller låta bli studenternas pengar så har man beslutat att sänka villapriserna = typisk höger politik! Detta gör mig stolt som ligger mer åt vänster i den politiska skalan (no offence ni som är blå;)

Ska själv studera till hösten så det är verkligen något som får en att ryta till.

Sitter här och hoppas på en bättre värld och hoppas mitt inlägg gör någon skillnad...

Har jag rätt eller fel? kul att veta vad andra tycker.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad ska du plugga för något?

2009-08-12 @ 13:21:38
Postat av: em

Jag är sjuk :( Vilken är din favorit film?

2009-08-12 @ 17:32:18
URL: http://emelojs.blogg.se/
Postat av: En annan med hjärtat ännu mer åt vänster

Det hade ju absolut funnits lösningar på problemet som hade varit "höger" eller som om inte annat M kunnat acceptera, jag tänker till exempel som deras ungdomsförbund snackar om att höja fribeloppet, eller individuella lösningar. Men inte heller detta går de med på.



De kanske helt enkelt inte vill att befolkningen ska vara allmänbildad?

2010-07-09 @ 00:04:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0